Snake Eater objavio novi singl

Radiosarajevo.ba
Snake Eater objavio novi singl
Sarajevski High Voltage Rock band Snake Eater vam predstavlja najavni singl nadolazećeg albuma "Sam protiv svih".

BHRT Muzička produkcija i Snake Eater vam s ponosom predstavljaju singl Sam Protiv Svih kojim se najavljuje novi, istoimeni album sarajevske High Voltage Rock atrakcije. Rock'n'roll Mesije su singl Sam Protiv Svih snimile u velikom studiju BHRT Produkcije pod producentskom palicom Adnana Mušanovića.

"Ovaj sjajni projekt ispunjen rifovima i energijom će zasigurno pronaći svoje zasluženo visokorangirano mjesto na muzičkoj sceni Bosne i Hercegovine. Kompletna produkcija pjesme je napravljena u studiju Muzičke produkcije BHRT-a."

Uvijek na prvoj liniji rock'n'roll fronta, sarajevska grupa Snake Eater od 2010. godine predstavlja jedan od temeljaca nove bh. scene. Njihov High Voltage Rock je u šest godina postojanja grupe tresao stadione, moto susrete, ali i najmanje klubove na svijetu, dokazavši time da je Snake Eater grupa za svako rock'n'roll dešavanje.

Inspirirani radom grupa kakve su AC/DC, Rose Tattoo, Vatreni Poljubac, Milić Vukašinović, Tifa i Motörhead, Snake Eater je od samog početka radio na vlastitim numerama. 2011. godine objavili su live album Živi Otrov kojim su se predstavili javnosti.

Januar 2013. donosi debitantsko izdanje Dabar. Sniman u legendarnom studiju BHRT Produkcije u kojem su snimali svi velikani domaćeg rock'n'rolla, sirovi i žestoki Dabar nailazi na odlične kritike ne samo medija, već i ljubitelja rock'n'rolla, a slušatelji radijske emisije The Aebyss izabiru ga kao album 2013. godine. Snake Eater time postaje grupa koja je prva osvojila nagradu kojom su se u narednim godinama okitili Iced Earth i Venom. Slijedi serija koncerata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 2014. godine peterac objavljuje singl Idemo u Brazil koji na efektan način opisuje zgode i nezgode tokom susreta reprezentacije i članova Snake Eatera u Brazilu za vrijeme svjetskog prvenstva u fudbalu. 2015. godinu Snake Eater provodi svirajući i radeći na novim pjesmama. Nove pjesme bit će objavljene na albumu Sam Protiv Svih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije