Festival kulture "Slovo Gorčina" objavio konkurs za mlade pjesnike i pjesnikinje

Radiosarajevo.ba
Festival kulture "Slovo Gorčina" objavio konkurs za mlade pjesnike i pjesnikinje

Festival kulture “Slovo Gorčina” raspisao je Konkurs za dodjelu književne nagrade “Mak Dizdar” za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku i pjesnikinji.

Pravo učešća na konkursu imaju autori i autorice do 35 godina starosti koji pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama.

Nagrade:

Prva nagrada: 500 eura, statueta Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama, 
Druga nagrada: 250 eura,
Treća nagrada: 150 eura.

“Rukopisi se dostavljaju elektronskom poštom, u pdf formatu, na e-mail adresu rukopisi@slovogorcina.ba. Rok za dostavu je 10. juni 2019. godine. Unutar rukopisa ne smiju biti navedeni ime i prezime autora/autorice, a svi lični, kao i kontakt podaci dostavljaju se u popratnom e-mailu.

Autori deset najbolje ocijenjenih rukopisa bit će pozvani kao gosti na ovogodišnji festival kulture 'Slovo Gorčina', koji će se održati u periodu 26.-28. juli 2019. godine u Stocu.

Proglašenje pobjednika konkursa i dodjela nagrade “Mak Dizdar” održat će se u sklopu festivala, 27. jula 2019. godine”, stoji na stranici Slovogorcina.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije