Slovenski dani u Sarajevu: 90 godina društva Cankar

0
Radiosarajevo.ba
Slovenski dani u Sarajevu: 90 godina društva Cankar
Print Screen / Zastava Slovenije

Ove godine obilježava se veliki jubilej – 90 godina od osnivanja Slovenskog društva CANKAR u Sarajevu. Tokom tih devet decenija, društvo je nekoliko puta bilo suočeno s izazovima, pa je privremeno prekidalo rad, ali se uvijek iznova vraćalo jače i odlučnije u očuvanju i promovisanju slovenske kulture i zajedništva.

Slovenski dani u Sarajevu, povodom ovog jubileja, predstavljaju priliku da se prisjetimo bogate kulturne tradicije koju njegujemo i pružimo priliku građanima Sarajeva da uživaju u kulturnim programima koje organizuje društvo Cankar.

"Manifestacija se realizuje zahvaljujući nesebičnoj podršci Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ureda za Slovence po svijetu, te Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, i zahvaljujemo im se jer su prepoznali važnost očuvanja kulturnih vrijednosti i doprinos slovenske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

Pozivamo sve građane da posjete događaje u okviru ove manifestacije i da zajedno proslavimo ovaj važan jubilej. Kulturni događaji, poput ovog, ne samo da čuvaju naslijeđe, već i povezuju ljude, pokazujući kako je kultura ono što spaja različite zajednice i stvara mostove među narodima", navodi Slovensko društvo Cankar.

 Program manifestacije:

  • Petak, 27. septembar 2024. godine, u 19:00 sati: Koncert "Primorski fantje" i Kluba "Gremo plesat", Dom oružanih snaga BiH.
  • Subota, 28. septembar 2024. godine, u 18:00 sati: Svečana proslava povodom 90 godina postojanja društva, Dom oružanih snaga BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije