Slavni violinist: Maestro Domenico Nordio večeras u Bošnjačkom institutu

Radiosarajevo.ba
Slavni violinist: Maestro Domenico Nordio večeras u Bošnjačkom institutu
/ Facebook
Jedan od najčuvenijih muzičara našeg doba večeras nastupa u Sarajevu.

Domenico Nordio je italijanski violinist koji je nastupao na najprestižnijim pozornicama svijeta (Carnegie Hall u New Yorku, Salle Pleyel u Parizu, Teatro alla Scala u Milanu, Barbican Center u Londonu, Suntory Hall u Tokiju), s najvećim orkestrima među kojima su London Symphony, la National de France, l’Accademia di Santa Cecilia iz Rima, l'Orchestre de la Suisse Romande, l'Orchestra Borusan iz Istanbula, l'Enescu Philharmonic, la Simon Bolivar iz Caracas, la Nazionale della RAI, la SWR Sinfonieorchester iz Stokholma, Moscow State Symphony, sa dirigentima kao što su Flor, Steinberg, Casadesus, Luisi, Lazarev, Aykal.

Rođen u Veneciji 1971. godine Nordio je bio čudo od djeteta jer je prvi recital imao s 10 godina. S 16 godina pobijedio je na međunarodnom takmičenju 'Viotti' di Vercelli čiji je predsjednik žirija bio legendarni Yehudy Menuhin.

Nakon afirmacije na takmičenju Thibaud u Parizu, Sigall di Viña del Mar i Francescatti di Marsiglia, Velikom nagradom Evrovizije koju je dobio 1988. godine, započinje uspješnu međunarodnu karijeru.

Večerašnji koncert, koji je omogućila Ambasada Italije u našoj zemlji, održat će se u Bošnjačkom institutu s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije