Sikter najavljuje oproštajni koncert

Radiosarajevo.ba
Sikter najavljuje oproštajni koncert
Fanovi sarajevske alternativne rock grupa Sikter ne bi trebali propustiti koncert koji će se održati posljednjeg dana januara.

Za utorak 31. januar s početkom u 20 sati Muzička produkcija BHRT-a najavila je koncert ovog popularnog bh. sastava, koji će biti poseban i emotivan s obzirom na najavu da se Sikter oprašta od publike.

Ovo će biti 6. koncert u sklopu serijala Studio 2 Live koji se u zgradi BHRT-a održava jednom mjesečno i publici pruža drukčiji, unplugged ugođaj.

Sikter je sarajevska alternativna rock grupa osnovana 1990. godine. Muzički program ove grupe se sastoji od više muzičkih stilova poput: soula, funka i rock and rolla. Njihovi koncerti su multimedijske izvedbe praćene videoprojekcijama raznih sarajevskih umjetnika.

Dobitnici su nagrade Davorin 2006. za najbolji videospot u kategoriji urbane rock muzike, za spot My Music u režiji Pro.ba. Prva su bh. rock grupa čiji se videozapis Pain in Brain pojavio 1995. godine na MTV-u. Posebni su i po tome što su 1997. godine nastupili kao predgrupa na koncertu grupe U2 na sarajevskom stadionu Koševo. Iste godine svirali su s Bonom and Jovanottijem na otvaranju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Sikter je objavio raznovrsne albume: Now, Always, Never, Queen of The Disco, Don't You Miss Me, My Music te Ego Trip 2009.  godine u kojoj su napravili produkcijsku pauzu a nastavili s povremenim turnejama i nastupima.

Sikter, jedinstven bend na našim prostorima, veliku popularnost postigao je upravo neobičnim muzičkih hitovima, sjajnim aranžmanima i „živom svirkom“ koju će svi prisutni na koncertu u Studiju 2 (studio Esad Arnautalić) imati priliku osjetiti iz prve ruke.

Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu prisustva na mail muzicka.produkcija@bhrt.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije