Semrin svijet leptirova večeras u Centru za kulturu

Radiosarajevo.ba
Semrin svijet leptirova večeras u Centru za kulturu
Prva samostalna izložba Semre Hodžić-Maksumić, djevojke rođene s Down sindromom, bit će otvorena večeras u 18 sati u Centru za kulturu u Mostaru pod nazivom Semrin svijet leptirova.

„Svojim nježnim pokretima i izabranim bojama Semra svakodnevno stvara nove radove. Većina njenih radova su leptirovi zbog čega smo odlučili njen svijet leptirova da podijelimo s javnošću. Ovo je prilika da pokažemo kakvu ljepotu stvaraju osobe s Down sindromom. Želja nam je da podstaknemo roditelje koji imaju djecu s Down sindromom da prepoznaju njihove talente da ih dijele sa zajednicom, jer samo tako možemo svi zajedno postići više“, rekla je za Radiosarajevo.ba organizatorica izložbe Jasna Jugo.

Izložbu organizira „Kuća otvorenog srca“ i Kretivni kutak “Semra” u suradnji s Centrom za kulturu grada Mostara.

Semra Hodžić –Maksumić rođena je prije 38 godina u Mostaru. Osnovnu specijalnu školu pohađala je u Mostaru, a srednje obrazovanje tokom rata u Zagrebu i Zenici. Svoje klasično školovanje završila je u Mostaru i ostvarila diplomu pomoćnog krojača.

Nakon završenog školovanja uključila se u okupacijsko- kreativnu radionicu Maslačak, u sklopu Centra“ Los Rosles „ i nastavila obuku uz stručnu i nadasve ljudsku podršku Mustafe Serdarevića i Zlate Huđec. Prezentiranje svoga rada i doprinosa zajednici započela je sudjelovanjem na izložbama u Milanu i Sarajevu, uz snažnu podršku Medine Jusić Sofić mg. Pedagogije od 2011 godine. Vrlo je aktivna u građanskim inicijativama i skupovima koji okupljaju kreativne osobe. Živi u Mostaru sa svojom majkom Šerifom, piše Mostarski.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije