Sejo Sexon: Treba odbraniti važnost ovog mjesta i ovog trenutka

Promotivni tekst
Sejo Sexon: Treba odbraniti važnost  ovog mjesta i ovog trenutka
Foto: PYAF / Festival posvećen omladinskoj kulturi i aktivizmu u Jablanici

Vrhunskom svirkom legendarnog benda Zabranjeno pušenje, sinoć je završena prva večer Festivala posvećenog omladinskoj kulturi i aktivizmu pod nazivom PYAF u Jablanici. Koncertu benda predvodila je svirka bendova S.P.U.K. i Jufkamental odabranih u okviru RockMarathon DemoFest konkursa.

„Samo ovo mjesto ima jednu posebnu energiju i jedan poseban značaj. Ovo je simbol onoga što aktivizam ustvari i znači. Između ostalog neka briga za ljude kojima je pomoć potrebna, za neke ljude koji se nalaze u životnoj nevolji. Mislim da nema boljeg mjesta za festival od ovoga. Treba odbraniti važnost ovog mjesta i ovog trenutka, kao i ove publike u Jablanici s kojom se do sada nismo susretali“, izjavio je Sejo Sexon, frontmen Zabranjenog pušenja.

Pod sloganom „From brave art to activism!“ festival je tokom dana publici ponudio niz sadržaja, kao što je program crtanja murala, u okviru kojeg su mladi umjetnici do 30 godina promovirali omladinski aktivizam, potom panel pod nazivom „Nacionalna platforma za aktivizam“ na kojem su govornici bili Zoran Ćatić i Husein Oručević te predstavu „Onomatobleja“.

Publiku u Jablanici večeras očekuje svirka bendova Hiden Resonance iz Travnika i Činčila iz Sarajeva, te nastup Ede Maajke s bendom. PYAF organizira Omladinski kulturni centar Urban Art i Omladinski klub Pod istim suncem, dok su održavanje pomogli Bosnia and Herzegovina Resiliance initative – BHRI, kao i Federalno ministarstvo kulture i sporta i Općina Jablanica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije