Još jedna noć Sarajevo Film Festivala: Tanja Ribič i Branko Đurić blistali na crvenom tepihu

7
Radiosarajevo.ba
Još jedna noć Sarajevo Film Festivala: Tanja Ribič i Branko Đurić blistali na crvenom tepihu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sedma noć Sarajevo Film Festivala

Još jedna noć 29. Sarajevo Film Festivala je pred nama, a osim u filmovima uživamo i u modnim odabirima domaćih, regionalnih i svjetskih zvijezda.

Kao što smo i navikli, famoznim crvenim tepihom su i večeras prošetale mnoge poznate ličnosti.

Među najvećim zvijezdama je svakako glumac Branko Đurić Đuro koji je prošetao sa svojom partnerkom, glumicom Tanjom Ribič.

Veton Suroi o "srpskoj izuzetnosti": U Srbiji je ovone samo državni, već i društveni projekat"

Veton Suroi o "srpskoj izuzetnosti": U Srbiji je ovone samo državni, već i društveni projekat"

U Narodnom pozorištu danas je prikazano nekoliko filmova, a večernji termini rezervisani su za filmove Tigrica i Životinja.

Film Tigrica rediteljice Andrei Tanase imat će svoju regionalnu premijeru večeras u Narodnom pozorištu s početkom u 19 sati.

Radnja filma prati Veru, koja je veterinarka iz jednog malog grada u Transilvaniji. Udata je za glumca i reditelja Tomu. Nakon gubitka tek rođenog djeteta, njihov brak zapada u krizu. Vera postaje opsjednuta idejom da svoga mrtvog sina mora sahraniti prema pravoslavnim običajima i sve više vremena provodi na poslu. Na dan kada u zoološki vrt, u kojem Vera radi, stiže novi tigar, ona otkriva da njen muž nešto krije od nje.

Peta noć SFF: Mnoge zvijezde prošetale crvenim tepihom

Peta noć SFF: Mnoge zvijezde prošetale crvenim tepihom

Nakon ovog filma, u Narodnom pozorištu bit će prikazan film Životinja rediteljice Sofije Eksarhou. Ovo je regionalna premijera filma, a zakazana je u 21:30 sati.

Animatori u jednom otočkom ol inkluziv odmaralištu, pod vrelim grčkim suncem, pripremaju se za napornu turističku sezonu. Kalia je predvodnica čopora. Papirni ukrasi, sjajni kostimi i plesni nastupi ispunjavaju pozornicu. Dok se ljeto zakuhava i pritisak posla raste, njihove noći postaju nasilne i u mraku se otkrivaju unutrašnje borbe s kojima se Kalia suočava, ali kada se svjetla pozornice upale, predstava se mora nastaviti.

Sedma noć Sarajevo Film Festivala
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sedma noć Sarajevo Film Festivala

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije