Sarajlija Tarik Tanović osvojio prvu nagradu na takmičenju "Euro Stars" na Malti

Radiosarajevo.ba
Sarajlija Tarik Tanović osvojio prvu nagradu na takmičenju "Euro Stars" na Malti
Foto: iMTM / Tarik Tanović osvojio prvu nagradu
Predstavnik BiH na ovogodišnjem internacionalnom pjevačkom takmičenju “Euro Stars” na Malti, talentirani mladi pjevač Tarik Tanović, osvojio je prvu nagradu u kategoriji od 13 godina.
Sa a capella zvedbom pjesme Donne u aranžmanu grupe Neri per Caso iz Italije, Tanović je oduševio žiri. 

Koreografiju za nastup osmislila je ŠahzuDina Pelenda, a stajling  Hatidža i Eldin Nuhić. Video za spot koji je prikazan na takmičenju snimljen je na TV Hayat a pjesmu je producirao muzički producent Benjamin Rifatbegović. 

Polaznik Pop rock skole pjevanja Instituta za muziku, teatar i multimediju (iMTM) Tarik Tanović je na Malti boravio u pratnji profesorice Mime Zukan, koja je ujedno bila i članica žirija ovogodišnjeg takmičenja.

Direktorica iMTM-a Alma Ferović - Fazlić iz Hrvatske se javila za Radiosarajevo.ba i ushićeno rekla kako se pobjednička ekipa trenutno nalazi u Beogradu, kao i da se utisci još uvijek nisu slegli. Dodala je i kako je ovo ogroman uspjeh za Tarika, kao jednu veoma mladu osobu, te da je ona posebno ponosna na njega, kao na polaznika iMTM-a.

Po povratku u Sarajevo, Tarik Tanović će kao specijalni gost nastupiti na prvom bh. takmičenju “Najbolji pop rock vokal”, koje se održava u sklopu 4. FEDU festivala dječije umjetnosti, 6. maja u 18 sati u sarajevskom BKC-u. 

Svi učesnici ovogodišnjeg takmičenja njih stotinjak, učestvovali su isključivo po pozivu organizatora, a prethodno su već bili dobitnici nagrada na drugim takmičenjima.  

Proljetnim koncertom Pop-rock škola prikupila novac za snimanje videospota

Podsjetimo, Tarik Tanović rođen je 08. augusta 2004. godine u Sarajevu a već sa 10 godina pjevao je u operi Ero s onoga svijeta (uloga čobanče) a potom i u operi Zmaj od Bosne, u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

Odigrao je naslovnu ulogu (Billy) u prvom mjuziklu sa djecom u glavnim ulogama Annie u NPS-u 2016. godine. Pobjednik je dječijeg festivala Lino fest 2016 kao i dobitnik nagrade za najbolji vokal iMTM-a 2017. godine.

U novom filmu Never leave me, bh. rediteljice Aide Begić, za naslovni song filma, posudio je glas glavnom glumcu, dječaku iz Turske. Snimio je i nekoliko reklama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije