Sarajevskoj publici prikazan film 'Album'

Anadolija
Sarajevskoj publici prikazan film 'Album'
Petog dana 22. Sarajevo Film Festivala (SFF) u Narodnom pozorištu je u okviru Takmičarskog programa prikazan igrani film "Album".

Crvenim tepihom SFF-a tim povodom  su prošetali režiser Metroglu, te glumci Sebnem Bozoklu, Murat Kilic i drugi članovi filmske ekipe.

Film je priča bračnog para bez djece koji priprema fotoalbum sa slikama iz perioda lažne trudnoće načinjenim na plaži, radnom mjestu, tokom odmora kod kuće. Vjeruju da će album pomoći djetetu, koje namjeravaju usvojiti, da ih prihvati kao voljene, biološke roditelje.

Naravno, tako će imati i nešto što mogu podijeliti sa svojim prijateljima i radnim kolegama. Bahar i Cuneyt su prosječan par koji dijeli tipična, uskogruda uvjerenja, snove i nadanja pripadnika urbane srednje klase. Dijete će upotpuniti sliku savršenog života koju njih dvoje nastoje projicirati.

Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta su prošetali i sarajevsku publiku pozdravili i brojni gosti SFF-a, među kojima i ekipa filma "Transmania" sa režiserom Filipom Šovagovićem na čelu, a film se također prikazuje u Takmičarskom programu - Van konkurencije.

 U Narodnom pozorištu će u terminu od 22 sata biti prikazan i film "Svi sjeverni gradovi" srbijanskog režisera Danea Komljena.

Veliku pažnju sarajevske publike danas je privuklo i prikazivanje dokumentarca "Srce od drveta" bh. režisera Namika Kabila koji je u okviru takmičarskog programa dokumentarnog filma prikazan u sali Multiplex Cinema City.

U kinima Multiplex Cinema City večeras su u toj takmičarskoj konkurenciji na rasporedu još dva dokumentarca i to "Iza lica zrcala", hrvatske režiserke Katarine Zrinke Matijević i film "Bagla"r, čiju režiju potpisuju Berke Bas i Melis Birder.

U istom kinu večeras će u 22 sata biti prikazan i film "Scream For Me Sarajevo", bh. režisera Tarika Hodžića.

U Ljetnom kinu u okviru večerašnjeg programa SFF-a uterminu od 21:15 sati na rasporedu je prikazivanje filma "Ja, Daniel Blake", režisera Kena Loacha. Riječ je o  ovogodišnjem dobitniku Zlatne palme za najbolji film Festivala u Cannesu. 

Glumac Dave Johns, koji je u  filmu igrao glavnu ulogu, večeras je prošetao crvenim tepihom SFF-a, a u kratkom obraćanju novinarima istakao je da je oduševljen Sarajevom kojeg je nazvao spektakularnim gradom, a dodao je da od publike očekuje pozitivne reakcije kakve su zabilježene u gradovima širom svijeta u kojima je prikazivan nagrađivani film "Ja, Daniel Blake".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije