Sarajevski Balet traži muške plesače, audicija u Beogradu

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski Balet traži muške plesače, audicija u Beogradu
Arhiv / Ansambl Baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu

U cilju popunjavanja plesnog ansambla i kulturne saradnje s regionalnim centrima plesne umjetnosti, Balet Narodnog pozorišta u Sarajevu organizira audiciju za prijem plesača. 

Autidicija će se održati u Beogradu, u suradnji s 'Institutom za umetničku igru', a odnosi se na prijem muških članova ansambla. 

Kako je saopćeno, audicija će se održati 30. oktobra s početkom u 11.00 sati u Novoj sali Instituta za umetničku igru u Beogradu (Bulevar vojvode Mišića 43a).

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ovo je drugi put kako Narodno pozorište iz Sarajeva orgnanizira audiciju u suradnji s 'Institutom za umetničku igru', s ciljem zbližavnja dva europska centra klasičnog baleta koji, pored njegovanja kulturno-umjetničkog naslijeđa, promoviraju i nove talente klasične, neoklasične i savremene umjetničke igre.

Uz prijavu koju kandidati popunjavaju na licu mjesta, potrebno je priložiti i sljedeće dokumente: CV sa naznačenom visinom, težinom i godinom rođenja, fotografije porteta i baletske fotografije cijele figure.

Audicija podrazumijeva akademski klas (bar, sredina, skokovi) uključujući varijaciju na zahtev komisije. 

Rok za prijave je 29. oktobar 2021. a aplikaciju s naznakom 'Audicija za Balet Sarajeva' poslati na adresu: teodora.zivkovic@iui.rs

Rezultati audicije bit će objavljeni u ponedjeljak 1. novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije