Rasprodate ulaznice za premijeru Protekcije, još mali broj preostao za reprize

0
Radiosarajevo.ba
Rasprodate ulaznice za premijeru Protekcije, još mali broj preostao za reprize
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Proba za predstavu Protekcija

Premijerno izvođenje dramske predstave “Protekcija”, najavljeno za 21. oktobar,  rasprodato je, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Veliki interes publike vlada i za termine rezervisane za reprizna izvođenja ali još uvijek ima dostupnih karata. Reprize su na repertoaru u petak i subotu, 22. i 23. oktobra u 19.30 sati.

Podsjećamo, povodom obilježavanja stogodišnjice rada i postojanja Narodnog pozorišta Sarajevo, premijerno će biti prikazana dramska predstava “Protekcija” po tekstu Branislava Nušića. Predstavu je režirao Kokan Mladenović, a Nušić je odabran s razlogom. Ovaj poznati komediograf je u prvim godinama postojanja, režirao brojne predstave u Narodnom pozorištu Sarajevo, te bio i njegov intendant. 

Protekcija je jedna od najpoznatijih Nušićevih satira, a njena tematika - korupcija, aktuelna je i danas. 

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

Adaptaciju teksta i songove potpisuje Milena Bogavac, dramaturginja je Džejna Hodžić, kompozitorica Irena Popović Dragović, scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, saradnica za scenski pokret je Amila Terzimehić, a kostimografkinja Lejla Hodžić.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Belma Salkunić, Amina Begović, Aleksandar Seksan, Amra Kapidžić, Merima Lepić Redžepović, Dino Bajrović, Mirvad Kurić, Mona Muratović, Aldin Omerović, Emina Muftić, Amar Čustović i Mak Čengić. Muzičari su: Naomi Druškić, Lucija Mesarek i Dario Kos.

 Proba za predstavu Protekcija - undefined

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba:  Proba za predstavu Protekcija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije