Sarajevske večeri muzike: Svi sadržaji bit će dostupni iz udobnosti doma

Radiosarajevo.ba
Sarajevske večeri muzike: Svi sadržaji bit će dostupni iz udobnosti doma
FOTO: NPS / Najavni plakat

U novo desetljeće 26. festival Sarajevske večeri muzike ukoračit će digitalnim izdanjem.

"Svi festivalski sadržaji, koncerti vrhunskih umjetnika, bit će Vam dostupni iz udobnosti Vašeg doma. Pod novim okolnostima Festival se pridružuje i globalnom obilježavanju 250 godina od rođenja Ludwiga van Beethovena koncertom u utorak, 8. septembra u 20 časova, na kojem će u prvom dijelu u dvorani Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska filharmonija pod dirigentskom palicom Samre Gulamović izvesti Beethovenovu Simfoniju br. 8.", poručuju organizari.

U drugom dijelu virtualnog koncerta nastupiti će violinistica Alena Baeva iz Warsawe, uz ukrajinskog pijanistu Vadyma Kholodenka, koji će izvesti Beethovenovu Sonatu za violinu i klavir br. 3 u Es-duru.

Digitalno festivalsko izdanje nastavit će se u četvrtak, 10. septembra u 20 časova koncertom bosanskohercegovačkog gitariste Sanela Redžića iz Crkve sv. Nikolaja i Jakoba u Erfurtu (Njemačka), koji će izvesti djela Bacha, de Falle, Weissa, Tarrege...

"Završnica virtualnog izdanja Festivala rezervisana je za subotu, 12. septembar u 19 časova, kada će na Trgu Susan Sontag-Pozorišni trg nastupiti solisti Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu Aida Čorbadžić, sopran, Amila Ravkić, mezzosopran, Amir Saračević, tenor, te Ivan Šarić, bas, uz Hor Opere Narodnog pozorišta i Sarajevsku filharmoniju, te pod dirigentskom palicom maestra Ive Lipanovića i u režiji Dine Mustafića izvesti čuveni Requiem Wolfganga Amadeusa Mozarta iz pijeteta prema žrtvama korona virusa kod nas i u svijetu, saopćeno je. 

Cijena ulaznice za koncerte 8. i 10. septembra iznosi 6 KM, dok virtualnu ulaznicu za koncert 12. 9. 2020. godine možete kupiti po cijeni od 10 KM.

Ulaznice za online izdanje 26. festivala Sarajevskih večeri muzike možete kupiti na prodajnim portalima kupikartu.ba i eKupon.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije