Sarajevske dizajnerice predstavile kreacije na Crvenom tepihu

Radiosarajevo.ba
Sarajevske dizajnerice predstavile kreacije na Crvenom tepihu

Dizajnerice Hatidža Nuhić, Irma Saje i Emina Husedžinović Ibrahimović predstavile su na Crvenom tepihu 24. Sarajevskog Filmskog Festivala (SFF) svečane haljine koje su kreirale u sklopu nagradne igre jednog brenda.

Tri djevojke i žene iz Trebinja, Sarajeva, te Kaknja osvojile su svečane haljine, koje su samo za njih kreirale Hatidža Nuhić, Irma Saje i Emina Husedžinović Ibrahimović.

„Svaki projekt koji slavi jedistvenost i posebnost svake žene će imati moju podršku. Posebno me privukla činjenica da će crvenim tepihom na Sarajevo Film Festivalu prošetati možda neka žena koja to nikada do sada nije imala priliku. To mi je dalo dodatni izazov za kreiranje, jer želim upravo tu jedinstvenost i razičitost svake žene da istaknem“, kazala je dizajnerica Hatidža Nuhić.

Dizajnerice Emina Husedžinović Ibrahimović i Irma Saje govore da im je bilo zadovoljstvo sarađivati s poznatim brendom, te prepustiti se mašti i kreaciji posebne haljine za jednu od pobjednica nagradne igre.

Tri pobjednice nagradne igre, Berina Zametica, Vera Tarlać i Selma Kadrić istakle su da su sretne i zbog saradnje sa dizajnericima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije