Sarajevo: Marko Louis u prepunom BKC-u izveo najljepše pjesme i poklonio ljubav

0
V. A. Z.
Sarajevo: Marko Louis u prepunom BKC-u izveo najljepše pjesme i poklonio ljubav
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Koncert Marka Louisa u Sarajevu

Regionalno poznati muzičar Marko Louis večeras je održao svoj treći koncert u Sarajevu. U prepunoj dvorani BKC-a, u užarenoj atmosferi, omiljeni kantautor i performer izveo je dvosatni program.

Kako je ranije najavio, neke od njegovih najljepših pjesama nastale su u Sarajevu, te su one na koncertu imale posebno mjesto: Pašana, Raj za avanturiste, Karika koju je Marko izveo zajedno sa Adnanom Šaranom.

Glavnu zvijezdu na sceni pratio je bend od sedam stalnih i još nekolicinom povremenih članova. Sjajni duvači i odlična ritam sekcija podigli su atmosferu već od samog početka. Marko je nastupio uz klavijature, te svoje karakteristične udaraljke.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Koncert Marka Louisa u Sarajevu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Koncert Marka Louisa u Sarajevu

Jedan od vrhunaca na koncertu bio je izlazak benda Helem Nejse, koji su s Markom otpjevali veliki hit Kabadahija.

U najboljem zabavljačkom maniru, u jednom je trenutku sa muzičarima sišao u publiku i održao mali unplugged session. Specijalne gošće koncerta bile su članice hora Superar koje vodi dirigentica Alma Karić.

Marko Louis uoči sarajevskog koncerta posjetio je Radio Sarajevo gdje smo razgovarali o njegovoj muzici, uzorima, značaju onoga čime se bavi. Kazao je kako se muzikom bavi od kad zna za sebe, "od kad sam vidio očeve konge".

"Imam snimke da sam kao beba od godinu dana već udarao po njima. Ali više interesa za konkretne stilove ili izvođače sam ispoljio devedesetih. Rastao sam uz hip-hop muziku. Živio sam u Njemačkoj ali sam dolazio u bivšu Jugu i tada periferno ili direktno slušao Olivera Dragojevića, Zdravka Čolića, Riblju Čorbu, Bijelo dugme. A paralelno s tim , da bi nas, paralelno s tim, otac vodio u romske kafane na njegove nastupe gdje su bili narodnjački izvođače. Sve se to sakupilo u jedan bosanski lonac u mojoj glavi da onda kada sam počeo da pronalazim svoju estetiku, a svaki ton koji sam u životu čuo ima veze s tim. Dajem sebi za slobodu da žanrove vidim kao neki alat, ili kao začin koji staviš u svoje jelo", kazao je Louis. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije