Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid
Foto: Raisa Šehu / Koncert Kristine Varlid

Norveška gitaristkinja Kristina Varlid predstavila se solističkim recitalom u okviru 13. Sarajevo International Guitar Festivala.

Koncert je održan u prepunoj dvorani Doma oružanih snaga BiH, čime je zaokružena druga koncertna noć. Kristina Varlid publici se predstavila djelima Joaquina Rodriga, Alexandera Scriabina, Alexandra Tansmana, Ariel Ramíreza, Antonioa Laura, Sérgia Assada, Maria Castelnuova-Tedesca, pri čemu je njena interpretacija u potpunosti opravdala status najperspektivnije i najtalentiranije gitaristkinje mlađe generacije. Varlidova je pokazala da posjeduje rijedak umjetnički senzibilitet koji je prepoznala i publika te ju je nagradila gormoglasnim ovacijama.

Koncertni program Sarajevo International Guitar Festivala nastavlja se i 27. aprila u Domu oružanih snaga BiH, kada će se s početkom u 20 sati predstaviti jedan od velikana francuske gitarističke scene. Judicael Perroy slovi za gitarističkiu zvijezdu današnjice, što potvrđuje i osvojeno najznačajnije gitarističko takmičenje GFA (Guitar Foundation of America).

Položeni vijenci kod Vječne vatre povodom Dana pobjede nad fašizmom

Položeni vijenci kod Vječne vatre povodom Dana pobjede nad fašizmom

Ulaz na koncert je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije