Počeo gala koncert povodom Dana Evrope u BiH: U NPS stigli Sattler, Konaković, Stanivuković...

6
Radiosarajevo.ba
Počeo gala koncert povodom Dana Evrope u BiH: U NPS stigli Sattler, Konaković, Stanivuković...
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Johann Sattler

U četvrtak, 25. aprila, u Narodnom pozorištu u Sarajevu održava se gala koncert renomiranih domaćih i evropskih muzičkih velikana, a time započinje obilježavanje 9. maja - Dana Evrope u Bosni i Hercegovini.

Koncert je započeo u 19:30 sati, a može se pratiti uživo na LED ekranima na Trgu Susan Sontag.

U Narodno pozorište u Sarajevu stigli su ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, potpredsjednik RS Ćamil Duraković, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara, potpredsjenik i predsjednica FBiH Igor Stojanović i Lidija Bradara, Mirela Bećirović.

Evropski tužioci bi mogli procesuirati bh. funkcionere u ovim situacijama

Evropski tužioci bi mogli procesuirati bh. funkcionere u ovim situacijama

Delegacija EU je pružila podršku projektu i najvećim dijelom ga finansira, jer kako je kazao šef Odjela za komunikacije Ureda EU u BiH Ferdinand Koenig, muzika je univerzalni jezik koji prevazilazi sve granice.

U realizaciju projekta, naveo je on, uključeno je više diplomatskih predstavništava i u BiH i EU, i time je postignuta evropska internacionalna dimenzija, što je izuzetno lijepo.

Ured Evropske unije u BiH sa brojnim partnerima i građanima proslavlja potencijal BiH kroz bogati i raznoliki program obilježavanja Dana Evrope 2024. u BiH.

Dan Evrope 2024. prilika je da se širom Bosne i Hercegovine obilježi i značajan iskorak u procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji, u vidu otvaranja pregovora za članstvo, te dodatno istakne jasna poruka Evropske unije kako je budućnost BiH u Uniji, a mjesto BiH u srcu Evrope.

U galeriji pogledajte dio atmosfere sa koncerta koji je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije