Nastupom Zorana Krajišnika otvoren 13. Sarajevo International Guitar Festival

1
Radiosarajevo.ba
Nastupom Zorana Krajišnika otvoren 13. Sarajevo International Guitar Festival
Foto: Raisa Šehu /  Zoran Krajišnik

Uspješnim nastupom pred punom salom Bošnjačkog Instituta, Zoran Krajišnik otvorio je program trinaestog po redu Sarajevo International Guitar Festivala.

Ovaj afirmirani gitarista, čiju karijeru krase mnogobrojni nastupi i nagrade, interpretacijom odabranih djela gitarističke literature pokazao je suvereno vladanje instrumentom i muzičkom materijom, te je na taj način u potpunosti osvojio simpatije publike.

Koncertni program Festivala nastavit će se nastupom norveške umjetnice Kristine Varlid, a koji je planiran za 26. april u Domu oružanih snaga BiH s početkom u 20 sati. Kristina Varlid Kristina održava solo recitale u značajnim svjetskim dvoranama i festivalima, a nastupala je kao solista sa Bergenskim filharmonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Stavangera i Litvanskim nacionalnim simfonijskim orkestrom.

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Radi se o međunarodno priznatoj klasičnoj gitaristkinji, što pokazuju osvojene  nagrade i priznanja na svjetskim takmičenjima. Između ostalih, osvojila je 1. nagradu na Međunarodnom gitarističkom takmičenju u Antverpenu 2017. kada je proglašena i za najboljeg studenta muzike u Holandiji. Godine 2018. postala je dio prestižnog "Walka of Fame" na Univerzitetu Hanze u Groningenu. 

Za sarajevski recital Kristina Varlid odabrala je djela J. Rodriga, A. Scriabina, A. Tansmana, A. Ramíreza, A. Laura, S. Assada, M. C. Tedesca. Ulaz na koncert Kristine Varlid je besplatan, kao i na predstojeće koncertne večeri Sarajevo International Guitar Festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije