Sarajevo domaćin Drugog austrijskog bala u Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Sarajevo domaćin Drugog austrijskog bala u Bosni i Hercegovini
Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč, najavili su danas održavanje Drugog austrijskog bala 12. maja 2018. sa početkom u 20.30 sati.

Najzaslužniji za ideju stavljanja Sarajeva na mapu svjetskih metropola koje tradicionalno organizuju balove, austrijski ambasador, Martin Pammer, rekao je da je prošlogodišnji bal i interes koji je izazvao,  ne samo u BiH nego i u regionu, bio najbolji pokazatelj snage veza koje postoje između dvije zemlje.

"Bečki operni bal Orkestar i ove godine dolazi u Sarajevo, a program će upotpuniti i Vojni orkestar iz Koruške, te Tango-trio Eudiates, pijanista Robert Werner. Kako bismo događaj učinili atraktivnima za sve posjetioce, u ukupno pet sala sadržaji će se mijenjati svaki sat“, rekao je ambasador Pammer, te dodao da se bal svečano otvara  u 20:30 komitetom debitanata.

Govoreći u ime domaćina bala, Grada Sarajeva, direktor JP Sarajevo doo, Esad Tanović, naglasio je da austrijski bal postaje dio kulturne ponude Sarajeva, čime grad postaje sve privlačnija turistička destinacija.

"Partnerstvo između Sarajeva i Beča ima dugu prošlost. Ove godine u saradnji sa Gradom Bečom bit će organizovani Dani Beča u Sarajevu, a već naredne godine očekuju nas Dani Sarajeva u Beču“, najavio je Tanović.

Iz Urban Managementa Vildana Lončarić govorila je o dress codu, naglašavajući da muškarci trebaju obući tamna odijela uz bijelu košulju i leptir mašnu.

Dame, ističe Lončarić, trebaju obući duge svečane haljine.

Cijena karte je 100, a za penzionere i studente 50 KM.

Jedna od najvećih atrakcija je dolazak orkestra Bečkog opernog bala.

Nadamo se da će Sarajlije, ali i gosti iz ostalih dijelova BiH, prisustvovati ovom jedinstvenom događaju, kao i da će on zaista zaživjeti kao dio kulturne tradicije i ponude Grada Sarajeva, izjavili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije