Rotary Club Sarajevo i Sarajevska filharmonija održali koncert

Radiosarajevo.ba
Rotary Club Sarajevo i Sarajevska filharmonija održali koncert
Rotary Klub Sarajevo, u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom, večeras je održao tradicionalni donatorski "Koncert za izvrsnost", čiji je cilj prikupiti sredstva za stipendiranje nadarenih učenika partnerskih srednjih škola.

Koncert se je održan u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a imao je zanimljiv program velikana klasične muzike. Nastupili su solistkinja Adema Pljevljak-Krehić i solista Ivan Šarić uz vodstvo dirigentice Samre Gulamović. Klavir je svirao Peter Jablonski iz Švedske.

Na programu su bile numere Uvertira iz opere Figarov pir Wolfganga Amadeusa Mozarta, kao i Duet “La ci darem la mano” iz opere Don Giovanni.

Također bit će izvedene i djela Čajkovskog valcer iz baleta Uspavana ljepotica i valcer cvijeća iz baleta Krcko Oraščić.

Osim toga, bit će izveden valcer Divlje ruže, arija “Hor ich Zymbalklange” iz operete Ciganska ljubav, Poloneza iz opere Evgenije Onjegin, uvertira iz opere Carmen, arija Toreadora “Votre toast…” i valcer iz svite Masquerade.

Rotary Club je svjetska organizacija koja okuplja osobe različitih profesionalnih kvalifikacija koje su posvećene humanim ciljevima i cijene visoka etička načela, te šire dobru volju.

Ideja je potekla od advokata Paula Harrisa koji je osnovao prvi klub 1905. u Chicagu, dok je u Sarajevu osnovan 1930. godine. Fokus djelovanja organizacije su mladi, pa se tako i ovaj koncert održava u tu svrhu.

Rotary Club Sarajevo svake godine tradicionalno organizuje humanitarni koncert, a 2018. donosi prvu saradnju sa Sarajevskom filharmonijom.

koncert-za-izvrsnost-plakat1.jpg - undefined

Plakat koncerta Foto: Sarajevska filharmonija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije