Refleksije o miru - Važna izložba u Zemaljskom muzeju

0
Radiosarajevo.ba
Refleksije o miru - Važna izložba u Zemaljskom muzeju
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Važna izložba u Zemaljskom muzeju

Zašto je tako teško uspostaviti dobar mir kad ga je tako lako zamisliti?

To je pitanje kojim su se vodili autori i fotografi multimedijalne izložbe “Refleksije o miru”, koja je večeras otvorena u Zemaljskom muzeju u Sarajevu. 

Otvorenju izložbe prisustvovali su članovi Fondacije VII te brojni fotografi iz BiH, zatim premijer KS Edin Forto, ministar kulture Samir Avdić i načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

Izložene fotografije prate istoimenu knjigu koja je nastala kao zajednički rad ratnih reportera okupljenih u Fondaciji VII. Izložba istražuje teme i izazove u izgradnji mira kroz intiman pogled u društva koja su prošla i preživjela konflikte.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Važna izložba u Zemaljskom muzeju - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Važna izložba u Zemaljskom muzeju

Izloženo je preko 200 fotografija, a među autorima su Gary Knight, Ron Haviv, Zijo Gafić, Gilles Peres, Nichole Sobecki, Jack Picone, Stephen Ferry, Jim Huylebroek, Franco Pegetti, Paula Bronstein...

Fotografije potiču s višedecenijskog novinarskog putovanja. Kambodža, Liban, Bosna i Hercegovina, Ruanda, Kolumbija, Sjeverna Irska, Sirija, Irak i Afganistan su države u kojima su nastale fotografije. Nažalost, ova priča nije završena, a nastavlja se u Ukrajini - iz koje milioni ljudi migriraju u potrazi za mirom. 

Knjigu "Refleksije o miru" možete besplatno preuzeti na ovom linku

Izložbu "Imagine - Refleksije o miru" možete pogledati u Zemaljskom muzeju do 31. jula 2022. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije