Prvi suveniri Narodnog pozorišta Sarajevo dodjeljeni u Makedoniji

Radiosarajevo.ba
Prvi suveniri Narodnog pozorišta Sarajevo dodjeljeni u Makedoniji
Foto: NPS / Prvi suveniri Narodnog pozorišta Sarajevo
Prvi suvenir Narodnog pozorišta Sarajevo, idejno je riješenje učenika Srednje škole primjenjenih umjetnosti Sarajevo, čijom izradom je koordinirala novoimenovana direktorica škole Elma Alić-Šobot.

Nastao je u okviru projekta, Mladi, kao neizostavni dio javnog kulturnog života BiH za bolje sutra, kojeg je podržala Lutrija BiH u suradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo.

Prvi suveniri Narodnog pozorišta Sarajevo svojom ljepotom i originalnošću krasit će prostor Ambasade BiH u Makedoniji i Makedonske Opere i Baleta. 
Prvi suveniri Narodnog pozorišta Sarajevo  - undefinedPrvi suveniri Narodnog pozorišta Sarajevo (Foto: NPS)

Dodjelila ih je direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović prilikom posjete ovim institucijama, a povodom značajnog gostovanja Narodnog pozorišta Sarajevo, s operom Zmaj od Bosne kompozitora Asima Horozića.

Opera "Zmaj od Bosne" pred publikom u Skoplju

Opera Zmaj od Bosne, bit će predstavljena u okviru festivala Majske operne večeri u Skoplju, 22. maja 2018. godine.

Suveniri Narodnog pozorišta Sarajevo bit će predstavljeni prilikom svečanog predstavljanja umjetničkog programa u realizaciji učenika srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo, kao dijela projekta Mladi, kao neizostavni dio javnog kulturnog života BiH za bolje sutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije