Promovirana knjiga "Teško da sam bio dijete" Amira Šečića iz Srebrenice

Fena
Promovirana knjiga "Teško da sam bio dijete" Amira Šečića iz Srebrenice
Facebook / Amir Šečić
Autobiografska knjiga „Teško da sam bio dijete“ 23-godišnjeg mladića Amira Šečića, sinoć je promovirana u Bošnjačkom kulturnom centru „Hajr“ u Bonnu, u Njemačkoj.

Šečić je knjigu posvetio ocu Ibrahimu, koji je ubijen u srebreničkom genocidu i kojeg nije upoznao. Ona svjedoči o njegovoj pobjedi nad nesretnim okolnostima, preprekama i životnim iskušenjima koja je prošao nakon što ga je kao bebu majka ostavila, a uprkos svemu ostao je častan i pošten, i takav s ponosom nosi prezime svog oca.

Odrastanje bez roditelja, ljubavi majke i oca, podrške, pomoći, savjeta najbližih, sa saznanjem da ga je majka napustila, najteža je bol ovog mladića koju nosi kroz život. Dijelio je istu sudbinu mnoge djece iz Srebrenice. Bio je sam i u svojim pobjedama, ali i porazima.

"U Srebrenicu idem sve češće. Bez obzira na sve srce me sve više vuče. A osjećaj je teško opisati kako se približava 11. juli. Teško je pronaći riječi da to sve opišem. Taj dan mi ništa ne govorite. Pustite te me da budem u Srebrenici i samo šutim", kaže Šečić.

Navodi da je prva promocija knjige izvan Bosne i Hercegovine bila izuzetno emotivna, te da uz pomoć Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta želi promovirati knjigu i skrenuti pažnju na sve što se desilo.

"Krenuli smo sa predstavljanjem knjige iz Njemačke, gdje ću u srijedu imati promociju u Düsseldorfu. Nakon toga slijedi Švicarska, Hrvatska, Danska... Želimo da se Srebrenica nikada ne zaboravi, niti ponovi", ističe Šečić, te dodaje da će uskoro knjiga „Teško da sam bio dijete“ biti promovirana i u Bihaću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije