Promocija knjige Dragana Bursaća u Sarajevu: Budite moji gosti!

Radiosarajevo.ba
Promocija knjige Dragana Bursaća u Sarajevu: Budite moji gosti!
Foto: Facebook / Plakat

Novinar i kolumnista našeg portala Dragan Bursać sa svojim PTSP Spomenarom obišao je cijelu Bosnu i Hercegovinu, velike centre Balkana i dio Evrope, a ovog vikenda vraća se u Sarajevo, tamo gdje je sve počelo prije devet mjeseci.

"Razgovarao sam sa ljudima koji su izgubili čitave porodice u ratu, razgovarao sam sa logorašima, razgovarao sam sa djecom koja su kao posljedica silovanja došla na ovaj svijet, razgovarao sam sa ljudima koji, poput mene, imaju PTSP", opisao je Bursać ukratko svoju knjigu.

Promocija njegove knjige održat će se u subotu, 14. decembra u galeriji Gabrijel Kamernog teatra 55 sa početkom u 11 sati.

"Ono što mi je donijela knjiga, odavno je prevazišlo sva moja nadanja. Knjiga mi je donijela LJUDE. I nije to samo oslobađajući osjećaj, to je mnogo više. To je spajanje sa divnim ljudima, to je vjera u ovaj narod bosanskohercegovački, u ovu zemlju.

Ne odustaj, rekla mi je knjiga!

Ne odustajemo, rekli su mi ljudi! Ne dižemo ruku na sebe i ne kapituliramo pred silama mraka!

'Ja sam ja plus moja okolina i ako ne čuvam svoju okolinu ne čuvam ni sebe', rekao je u “Meditacijiama o Don Kihotu” Hoze Ortega.

I da, sve oko mene je moj svijet koji me čini onim što jesam. Borba je, nekada mi se čini, donkihotovska, no odbijam dići ruke od ove zemlje i nas", opisao je Bursać na svom Facebook profilu.

"Pozivam vas u Kamerni teatar, dođite u subotu, budite moji gosti, da zatvorimo jedan krug i počnemo, svi zajedno, iscrtavati jedan novi!", poručio je.

Njegove kolumne za Radiosarajevo.ba možete čitati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije