Projekcijom filma 'Balada' počinje 19. Bosanskohercegovački filmski festival u New Yorku

0
Radiosarajevo.ba
Projekcijom filma 'Balada' počinje 19. Bosanskohercegovački filmski festival u New Yorku
FOTO: Facebook / Logo Bosanskohercegovačkog filmskog festivala

Film Aide Begić Balada otvoriti će 19. izdanje Bosanskohercegovačkog film festivala u New Yorku, koji će se održati od 12. do 15. aprila. 

Saopštenje organizacionog odbora ovog festivala prenosimo u cjelosti: 

"Bosanskohercegovački filmski festival (BHFF) u New Yorku sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje 19. godišnjeg festivala u srijedu, 12. aprila u SVA teatru u New Yorku.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Sutra u 18:30 održat će se svečani prijem i svi su dobrodošli da nam se pridruže za malo posluženje i piće prije prikazivanja filma Balada Aide Begić.

19. godišnji BHFF sastoji se od tri dugometražna igrana filma, pet kratkih igranih filmova i četiri dokumentarna filma.

12 filmova odabranih za prikazivanje na 19. po redu BHFF-u takmiče se za nagrade žirija BHFF-a za najbolji dokumentarni film, najbolji kratki ili animirani igrani film, najbolji dugometražni igrani film, najbolju glumačku izvedbu, posebno priznanje žirija, kao i BHFF nagradu publike za najbolji film", saopštili su iz organizacionog odbora Bosanskohercegovačkog filmskog festivala. 

Projekcija filma Balada je jedina zakazana za prvi dan festivala. Drugi dan će se održati projekcije filmova Žuta deva režiserke Alme Cocaj, te Neki Novi Broadvej režisera Denisa Bojića

Treći dan festivala će se održati najveći broj projekcija. Prvi dio dana rezervisan je za dokumentarne filmove Rebra režiserke Farah HasanbegovićPodsjećanje: Meditacija na Triptih režiserke Amre Hećo, te Naša porodična bašta režiserke Smirne Kulenović

Treći dan festivala zatvara projekcija filma Najsretniji čovjek na svijetu, čiju režiju potpisuje Teona Strugar Mitevska.

Posljednji dan festivala je 15. april. Ovaj dan počinje filmom Komadić slobode režiserke Sare Ristić, a nastavlja se filmovima Otpad režisera Isama KarahasanovićaFrida režiserke Aleksandre Odić, te Džepni anđeo režisera Siniše Grabeža.

Festival se zatvara filmom Praznik rada režisera Pjera Žalice. Poslije projekcije ovog filma, dijele se nagrade ovog festivala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije