Prilika za ambiciozne mlade: Haris Pašović otkriva detalje o radionici 'Misli kritički'

0
N. O.
Prilika za ambiciozne mlade: Haris Pašović otkriva detalje o radionici 'Misli kritički'
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Haris Pašović

U sklopu šestog Sarajevo Festa održat će se sedmodnevna radionica Misli kritički – Think critically o kritičkom mišljenju, umjetnosti i liderstvu.

Šesti Sarajevo Fest se ove godine održava u periodu od 15. do 22. septembra.

Radionica pod nazivom Misli kritički – Think critically namijenjena je mladim koji žele da izoštre svoj diskurs, da upoznaju različite načine razmišljanja od umjetnosti do ekologije, od biznisa do države, novinarstva, filozofije.

Poznat sastav naše reprezentacije za večerašnji duel sa Mađarskom

Poznat sastav naše reprezentacije za večerašnji duel sa Mađarskom

"Radi se o radionici u kojoj učestvuju mladi ljudi od 18 do 35 godina koji imaju želju da se obrazuju, koji imaju lidersku ambiciju te koji žele da prošire svoje vidike i oni će biti sa nama od 15. do 22. septembra. U sklopu radionice pratit će programe festivala, razgovarat će o njima sa vrhunskim mentorima iz Bosne i Hercegovine i regiona. Učestvovat će na panelima koji su dio programa, gledati predstave i za sve ljude koji nisu iz Sarajeva, festival snosi troškove puta i boravka", rekao je Haris Pašović, istaknuti bh. režiser, za portal Radiosarajevo.ba.

Ova radionica održat će se u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Radionici će prisustvovati i specijalni gosti, a među njima su Tamar Brüggemann, direktorica festivala Wonderfeel u Amsterdamu, Kathrin Deventer, generalna tajnica Evropske festivalske asocijacije iz Brisela, Ivan Medenica, čuveni kritičar iz Beograda, Dino Mustafić, reditelj iz Sarajeva.

Kandidati mogu biti iz Bosne i Hercegovine i regiona, starosne dobi od 18 do 35 godina, a koji aktivno govore engleski jezik. Radionica će se odvijati na bosanskom, srpskom, hrvatskom, crnogorskom i engleskom jeziku.

Prijave se mogu poslati do 12. septembra na e-mail adresu info@eastwest.ba i trebaju sadržavati prijavnicu i biografiju.

Predstava Kiselina u režiji Nermina Hamzagića i dramaturgiji Asje Krsmanović, otvara program 6. Sarajevo Festa koji će biti održan od 15. do 22.septembra, ove godine pod motom "Sekularna".

Cijeli program Sarajevo Festa možete pročitati OVDJE.

U našoj galeriji pogledajte fotografije sa press konferencije Sarajevo Festa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije