Preporod, Napredak, Prosvjeta i La Benevolencija organizuju koncert povodom Dana državnosti BiH

1
Radiosarajevo.ba
Preporod, Napredak, Prosvjeta i La Benevolencija organizuju koncert povodom Dana državnosti BiH
Radiosarajevo.ba / Vijećnica

Svečani koncert "Sazvučja" povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine biće održan 24. novembra u sarajevskoj Vijećnici, pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo.

"Ovaj koncert ima poseban značaj jer okuplja Bošnjačku zajednicu kulture 'Preporod', Hrvatsko kulturno društvo 'Napredak', Srpsko prosvjetno i kulturno društvo 'Prosvjeta' i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo 'La Benevolencija', kao temeljne organizacije kulture naroda BiH, s tradicijom dužom od 120 godina.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je 2020. godine donijelo Odluku kojom su spomenute organizacije proglašene organizacijama kulture od posebnog značaja za Grad Sarajevo, a Skupština KS je istu Odluku o proglašenju organizacija kulture od posebnog značaja za Kanton Sarajevo donijela 2023. godine", navodi se u saopćenju Grada Sarajeva.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Svečani koncert koji će izvesti orkestar Camerata Academica pod dirigentskom palicom Tijane Vignjević će se održati 24. novembra 2023. godine u sarajevskoj Vijećnici s početkom u 20 sati.

Program koncerta
Foto: Grad Sarajevo: Program koncerta "Sazvučja"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije