BiH / Premijerno: Neno Murić predstavio spot za pjesmu "Nedostaješ mi ti"

03. 10. 2017. u 18:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prije nekoliko godina Neno Murić je promovirao svoj prvi album, na kojem je naslovna pjesma "Nedostaješ mi ti" stekla veliku slavu, a danas je premijerno prikazan spot za ovu pjesmu.

Riječ je o pjesmi koju je napisao Alen Slavica, a koja je snimljena u studiju sarajevske grupe Macbeth prije nekoliko godina, da bi tek ovih dana doživjela svoju ekranizaciju. Spot za ovu pjesmu režirao je i snimao Safet Hadžimusić.

"Pjesma je u retro stilu, pa sam zbog toga želio da i spot bude takav. Nismo pretjerivali s detaljima i ušminkavanjem. Svaka bora na licu govori svoju priču, zato sam pustio da izađe sve onako kako zaista i jeste. Logično je da se na licu pojavi grč kada ste tužni ili sjetni, ili pak bore oko očiju kada se široko nasmijete", kazao je Neno predstavljajući ovaj spot.

Dodao je i kako je pjesma nastala nakon raskida s djevojkom, s kojom je bio u vezi četiri godine, zbog čega je bio veoma tužan.

Inače, album "Nedostaješ mi ti", Neno je promovirao još u maju 2012. godine, a na njemu se našlo deset kompozicija istaknutih bosanskohercegovačkih i regionalnih tekstopisaca, kompozitora i aranžera, a album je izašao u izdanju Muzičke produkcije RTV Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA