Premijer Kosova Albin Kurti posjetio izložbu Muzeja ratnog djetinjstva

0
Fena
Premijer Kosova Albin Kurti posjetio izložbu Muzeja ratnog djetinjstva
Foto: Muzej ratnog djetinjstva / Premijer Kosova Albin Kurti u posjeti

U Nacionalnoj galeriji Kosova u Prištini nakon dvije sedmice zatvorena je izložba Muzeja ratnog djetinjstva koju je posjetilo više od 700 građana Prištine, među kojima je i premijer Kosova Albin Kurti.

Kurti je izrazio snažnu podršku radu Muzeja ratnog djetinjstva, te je nakon posjete izložbi zapisao u knjigu utisaka da je "Muzej ratnog djetinjstva od neprocjenjive važnosti za odrastanje u miru, u vremenu u kojem tražimo pravdu za žrtve i da se zločini ne ponove".

Istakao je da je izložba ovog muzeja prava strašna umjetnost, ali i prelijepa umjetnost, koja istovremeno čuva šokantnu kulturu sjećanja.

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

Izložba koja predstavlja priče, predmete i videosvjedočenja djece iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Srbije, te Ukrajine, Palestine, i Afganistana, izazvala je u Prištini veliku pažnju domaćih medija, studenata više fakulteta, zvaničnika, te generalno publike.

Izložba u Prištinu došla je nakon Beograda, gdje ju je od 28. marta do 10. aprila posjetilo blizu 1.000 građana glavnog grada Srbije.

Muzej ratnog djetinjstva nakon pandemije COVID-19 nastavlja realizaciju putujućih izložbi, te će u narednom periodu posjetiti više gradova u BiH i inostranstvu, saopćeno je iz Muzeja ratnog djetinjstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije