Prelijep početak septembra: Popularni muzički hitovi na pozorišnom Trgu Susan Sontag

0
Radiosarajevo.ba
Prelijep početak septembra: Popularni muzički hitovi na pozorišnom Trgu Susan Sontag
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Trg Susan Sontag

"Over the rainbow" naći će se na muzičkom repertoaru sutra, 1. septembra iza 20 sati, kada će biti upriličen koncert "Glumci pjevaju hitove" na pozorišnom Trgu Susan Sontag, u muzičkoj režiji Lejle Jusić, a uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Emir Mejremić.

Na programu će se također naći muzički hitovi poput: "Il’ je vedro, il oblačno", "Empty Chairs At Empty Tables", "Maniac", "Mamma Mia", "Show Must Go On"

Sarajevska publika moći će uživati u izvedbi poznatih glumica i glumaca: Jasne Žalice, Feđe Štukana, Vedrane Božinović, Džane Pinjo, Ermina Brave, Maria Drmača, Dženite Imamović-Omerović, Merime Lepić-Redžepović, Mone Muratović, Aldina Omerovića, Sanele Pepeljak, Sanjina Arnautovića, Sare Seksan i Hane Zrno.

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

"Odabirom nekih od najljepših bezvremenskih hitova, koji su dodatnu popularnost stekli i kroz sada već kultne filmove bosanskohercegovačke i svjetske kinematografije donosimo dašak tradicije, ali i Broadwaya i popularne muzike.

Ovaj jedinstveni muzički događaj pokazat će raskoš talenta glumaca i glumica različitih generacija koji na svoj osoben način pjevaju uz orkestar Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom Emira Mejremića.

Unaprijed se radujemo i narednim izdanjima ovog muzičkog putovanja kada ćemo kreirati nove programe i na pozornici ugostiti i druge glumce i glumice kojima je pjevanje upotpunilo glumačke angažmane", izjavila je muzička rediteljica Lejla Jusić.

🎤 “Over the rainbow” naći će se na muzičkom repertoaru sutra, 1. septembra nešto iza 20 sati, kada će biti upriličen...

Posted by Kultura na ulice on Thursday, August 31, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije