Predstavljena najbolja idejna rješenja za spomenik kralju Tvrtku I

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Samo Srbin Saraj’vo Spasava

po ko zna koji put.,,

Komentat

Covjek je bio ratnik. OSVOJIO: Zadar, Šibenik, Split, Kotor, cijeli zapadni dio što se srbija zove sad. Vladao nad srbčurdama. U jeku njihovog ludila u scenariju Boj na Kosovu glumica izjavljuje: ako Tvrtko (Bosanski kraljj) vlada nad nama zašto nas ne brani. Bolila ga ku..ina za srbčurde. Dakle čovjeka ratnika ne stavljate na konj i sa mačem okrenutim prema istoku to jest srbima ... meni malo čudno

Pitanje za umne?

kako je srpsko hrvatsku odabranu naciju u poimanju 19 vijeka u Bosni napravio raskovani buntovni palestinski jevrej iz prvog vijeka nove ere? Nit ste jevreji niti slijedite Mojsijev zakonik? Šta ste?

a šta je ono nagazio

Mrznja ugrožava zdravlje srca

sarajevo ispod trebevića

Najljepše u proljeće

lubach

Pobogu jel vi imate ista pametnije od nakaženja grada karikaturama. Taman sam kontao da smo mi pametniji i da smo se izvukli od gradnje spomenika.. Ali evi bendji ce dokazati da nismo..

@Ljiljan

Meni je baš moćno a i ljepše na konju i sa mačem nego ono sa ispruženo rukom kao da govori konobar daj pet piva

Jo

Hocemo i Kulin ban da nesto ima i da mu ime pise. Radoje, a ne Tvrtko. Hiljadugodisnja tradicija , samo sto neko ne kaze cega..

@pitanje za umne

Pitanje za umne, jer si ti ocigledno malouman pa mozes dovesti u vezu genezu srpskog naroda sa isusom. Obrazuj se malo sda talibancino, ko su ti preci i cije prezime nosis, pa onda mozda neces vise pljuvati po vlastitom porijeklu da bi se dodvorio stranom okupatoru. Imas opasnu krizu identiteta, a to te cini hodajucom minom, kao i mevlida jasarevica i ostale tvoje istomisljenike koji ginu za isil.

@komentat

Prvo, nepismen si, jer ni ovu jednu rijec komentar ne znas ispravno napisati. Drugo, tvrtko je bio sprski kralj, jer se tako i krunisao u manastiru mileseva i do duplim vijencem, kao kralj bosne i raske tj. srbije. Krunisan je po pravoslavnom obicaju u pravoslavnom manastiru, jer drugacije ne bi ni mogao nositi srpsku krunu. U svim svojim poveljama prvo se navodi da je kralj srba kao naroda, pa tek onda navodi zemlje kojima vlada, kao sto je bio tadasnji obicaj. Nikada ni u jednoj povelji nije naveo da je kralj hrvata ili bosnjana kao naroda, nego samo i iskljucivo srba tj. srbljem. Zato se poklopi sda talibanu, koji slavis turske sultane koji su razvalili srednjovjekovnu bosnu.

Gh

Opet se bosnje kite tudjim perjem kad se dobro zna da je tvrtko bio srbin, kako sam kaze od njegovih roditelja srpske gospode i kralj srbljem, znaci srpskog naroda, pa onda nabraja kojim oblasti vlada. Nikada nije napisao kralj hrvata ili kralj bosnjana, da ne pominjem da je krunisan duplom krunom u manastiru spc mileseva po pravoslavnom obredu, kao kralj bosne i kralj raske. Da ne spominjem da je svaku povelju pocinjao svetim trojstvom koje bosnje namjerno izbacuju ne bi li ga proglasili bogumilom i patarenom.

/ Najnovije