Predstava "Za šta biste dali svoj život" na poznatom festivalu u Bratislavi

Radiosarajevo.ba
Predstava "Za šta biste dali svoj život" na poznatom festivalu u Bratislavi
Nikola Blagojević / Predstava Za šta biste dali svoj život?
Predstava “Za šta biste dali svoj život?” Harisa Pašovića, u produkciji njegovog "East WEst Centra" igrat će se na čuvenom Centralno-evropskom forumu u Bratislavi, u nedelju 13.11.2016.

Prvi  Centralno-evropski forum je otvorio Vaclav Havel 2009. godine i od tada je to postao najznačajniji intelektualni događaj u Srednjoj i Istočnoj Evropi koji se svake godine odvija povodom godišnjice slovačke demokratske revolucije. Ovo je još jedan veliki uspjeh East West Centra koji neposredno nakon nove premijere “Otkrivanje žene” rađene u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sarajevo, putuje na ovaj veliki internacionalni događaj.

Predstava “Za šta biste dali svoj život?” autora i reditelja Harisa Pašovića je velika regionalna koprodukcija East West Centra Sarajevo, pozorišta Promena iz Novog Sada, Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice i Ujvideki szinhaza iz Novog Sada.

Igraju mladi glumci: Dražen Pavlović, Dušan Vukašinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Peđa Marjanović, Lana Delić, Gabor Pongo, Amar Ćustović, Mina Pavlica, Mia Simonović, Miloš Lazić, Katarina Bradonjić, Ema Stojanović, Marko Vasiljević, Fedor Đorović i Nikola Živanović.

Recenziju predstave nakon njenog igranja na Festivalu MESS možete čitati na ovom linku

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije