Predstava Hamleta u selu Mrduša donja večeras u Konjicu

0
Radiosarajevo.ba
Predstava Hamleta u selu Mrduša donja večeras u Konjicu
Foto: Narodno pozorište Tuzla / Predstava Hamleta u selu Mrduša donja

Na Velikoj sceni Narodnog univerziteta Konjic u nedjelju, 22. maja, u 19:30 sati, gostuje ansambl Narodnog pozorišta Tuzla s komedijom Ive Brešana "Predstava Hamleta u selu Mrduša donja", u režiji Mustafe Nadarevića.

U predstavi igraju: Nermin Omić, Meliha Fakić, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Elvira Aljukić, Midhat Kušljugić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević i Mirza Pinjić.

Komedija "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", komad Ive Brešana, jedan je od najvažnijih dramskih tekstova našeg jezika, na sceni Narodnog pozorišta Tuzla izvođen je više od 100 puta.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

To je jedna od onih predstava koju vole i glumci i publika. Ovu predstavu Narodno pozorišta Tuzla je odigralo u svim zemljama regine na zadovoljstvo punih gledališta, a na prvom međunarodnom festivalu Mediteranskih teatara "Purgatorije" u Tivtu (2006.) osvojila je nagradu za najbolju predstavu Festivala.

Ovu urnebesnu komediju, nakon premijere 1999. godine, u ovom su je pozorištu odlučili obnoviti kako bi odali omaž onima koji su režiseru i glumcima koji su nekada igrali u ovoj predstavi, priopćili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije