Predstava Crni Kos ponovo na sceni

Radiosarajevo.ba
Predstava Crni Kos ponovo na sceni

Mostarski teatar mladih (MTM) sinoć je na Memorijalnoj sceni 2532 izvela šestu reprizu predstave "Crni kos", po tekstu Davisa Harrowera.

Predstavu su režirali i u njoj igraju Sarah Sarić i Damir Čobo. Uz njih u predstavi igra i Sarah Tiro.

"Ovo je predstava koja se ne smije propustiti. Prošlost je teško zaboraviti jer te ona kad tad i sustigne. Priča počinje naivnošću jedne djevojčice. Osobe koje bi tu istu lakovjernost i radoznalost iskoristile nalaze se svugdje oko nas. U školi, u obitelji, na internetu, na ulici... Koliko opasni mogu biti, a koliko neprimjetni? Saznajmo zajedno", saopćili su ranije iz MTM-a.

Ističu kako je MTM uvijek imao poseban odnos s publikom, koju je obrazovao, poštovao i prema njenim potrebama gradio repertoar, što se, kako navode, višestruko vraćalo.

"Tako je i sada u ovom vremenu krize izazvane pandemijom. Iako je službeno 34. Danima teatra mladih zatvorena sezona 2019./2020. predstave se igraju i na taj način zadovoljavaju potrebe, prvenstveno mlade publike. Igranje predstava isključivo je podređeno potrebama i interesu publike", navodi se u saopćenju MTM-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije