Mostar / Predstava Crni Kos ponovo na sceni

18. 07. 2020. u 15:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 214

Mostarski teatar mladih (MTM) sinoć je na Memorijalnoj sceni 2532 izvela šestu reprizu predstave "Crni kos", po tekstu Davisa Harrowera.

Predstavu su režirali i u njoj igraju Sarah Sarić i Damir Čobo. Uz njih u predstavi igra i Sarah Tiro.

"Ovo je predstava koja se ne smije propustiti. Prošlost je teško zaboraviti jer te ona kad tad i sustigne. Priča počinje naivnošću jedne djevojčice. Osobe koje bi tu istu lakovjernost i radoznalost iskoristile nalaze se svugdje oko nas. U školi, u obitelji, na internetu, na ulici... Koliko opasni mogu biti, a koliko neprimjetni? Saznajmo zajedno", saopćili su ranije iz MTM-a.

Ističu kako je MTM uvijek imao poseban odnos s publikom, koju je obrazovao, poštovao i prema njenim potrebama gradio repertoar, što se, kako navode, višestruko vraćalo.

"Tako je i sada u ovom vremenu krize izazvane pandemijom. Iako je službeno 34. Danima teatra mladih zatvorena sezona 2019./2020. predstave se igraju i na taj način zadovoljavaju potrebe, prvenstveno mlade publike. Igranje predstava isključivo je podređeno potrebama i interesu publike", navodi se u saopćenju MTM-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA