Predstava 'Brašno u venama' proglašena za najbolju na festivalu u Skopju

Radiosarajevo.ba
Predstava 'Brašno u venama' proglašena za najbolju na festivalu u Skopju
SARTR / Glumci predstave "Brašno u venama"

Predstava reditelja Borisa Liješevića "Brašno u venama" je u ponedjeljak, 29. oktobra, igrala na sceni  MKC-a u Skopju, u okviru 12-og Skupi Festivala.

Na završnoj svečanosti, ova predstava je dobila nagradu kao najbolja na Internacionalnom teatarskom festivalu Skupi Festival, koji se već dvanaestu godinu održava u Skopju, u Makedoniji.

Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a nastala je u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS i Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a.

Predstava prati priču jedne porodice koja se, nakon skoro dvadeset godina, ponovo okuplja na večeri u postratnom Sarajevu. To je ustvari priča o ljudima u kojima rat još uvijek traje. Šta se na kraju večere dogodi i da li akteri uspijeva da zaliječe stare rane i da ponovo postanu porodica, publika u Skopju je imala priliku da pogleda u ponedjeljak a predstavu su ispratili velikim aplauzom.

Nihad Kreševljaković, direktor Festivala MESS rekao je kako je vrlo ponosan na ovu koprodukciju jer ova predstava već godinama osvaja i srca publike ali i nagrade u čitavoj regiji. „Ovo je prvi put da Scena MESS sa nekom predstavom gostuje na Internacionalnom teatarskom festivalu Skupi Festival i naša predstava „Brašno u venama“ se već vraća kući sa nagradom. Vrlo smo ponosn na predstavu kao i na čitavu glumačku ekipu, te sretni što predstava izaziva pozitivne reakcije gdje god da igra.“, rekao je Kreševljaković.

Uloge u predstavi ostvaruju: Kaća Dorić, Miki Trifunov, Admir Glamočak, Izudin Bajrović, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.

Čestitamo ekipi predstave na ovom regionanom uspjehu! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije