Poziv za buduće brucoše: Dan otvorenih vrata na Akademiji likovnih umjetnosti

0
Radiosarajevo.ba
Poziv za buduće brucoše: Dan otvorenih vrata na Akademiji likovnih umjetnosti
Radiosarajevo.ba / Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo

U okviru planiranih aktivnosti kampanje za promociju upisa na Univerzitetu u Sarajevu u Studijskoj 2023/2024. godini, Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu organizira "Dan otvorenih vrata" koji počinje u utorak 16. maja 2023. godine u periodu od 10.00 do 15.00 sati.

Kada je potrebno donijeti odluku o upisu na odgovarajući Fakultet ili Akademiju, cilj je informisati sve srednjoškolce, roditelje i nastavnike o potencijalima i kvalitetima studijskih programa koje nudi Akademija, kao i o prostornim kapacitetima kojima raspolaže. 

"Dan otvorenih vrata" organizira se u svrhu prezentiranja života i rada na Akademiji, koji su utemeljeni na likovnosti i kreativnosti".

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

U nastojanju da se zadovolje evropski kriteriji umjetničke naobrazbe Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu teži ka permanentnom inoviranju i obogaćenju nastavnih planova i programa u duhu savremenog društvenog razvoja i razvoja umjetnosti te trendova u visokom obrazovanju.

Nastava se odvija na studijskim programima: Nastavnički odsjek, Slikarstvo, Kiparstvo, Grafika, Grafički dizajn, Produkt dizajn i Interdisciplinarni studij Konzervacija i restauracija (ALU i PMF).

Erotic Persona: U Sarajevu otvorena izložba Lee Jerlagić

Erotic Persona: U Sarajevu otvorena izložba Lee Jerlagić

Jedan od najznačajnijih događaja u životu Akademije je Godišnja izložba studentskih radova, koja predstavlja izvrsnu priliku da se predstave i sagledaju rezultati zajedničkog rada nastavnika i studenata i da se skrene pažnja na buduće nosioce kulturne, obrazovne i proizvodne djelatnosti u oblasti likovnog oblikovanja i djelovanja, navedeno je u saopćenju. 

Ista će biti otvorena u srijedu 12. jula 2023. godine.

Dodatne informacije o upisnim rokovima i ostalim dešavanjima na Akademiji likovnih umjetnosti možete pronaći na alu.unsa.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije