Potpisan Protokol o saradnji između BKC i Udruženja gluhih KS

0
Radiosarajevo.ba
Potpisan Protokol o saradnji između BKC i Udruženja gluhih KS
Foto: BKC / Plakat

Predstavnici realizacijskih timova projekta "Glasovi mira" sastali su se 22. januara 2021. u Sarajevu, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra KS, mjesec dana pred realizaciju ovog muzičko-dramskog projekta.

JU "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" provodi projekat ''Glasovi mira'' u okviru Zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije", koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Sastanaku je prisustvovala Snežana Burzan, direktorica JU Kulturno-informativni centar “Budo Tomović“, koja je tim povodom doputovala iz Podgorice, kao predstavnik partnerske Ustanove, koja učestvuje u ovom prekograničnom projektu.

Kao predstavice tima iz Sarajeva, sastanku su prisustvovale Edina Arnautović, v.d. direktorica JU BKC KS, Irena Orozović, umjetnička koordinatorica koja ujedno potpisuje i režiju projekta i Adnana Emirhafizović, članica realizacijskog tima.

Tema sastanka su bili završni dogovori vezani za realizaciju ovog, kompleksnog muzičko-dramskog projekta u kojem učestvuju hor, orkestar i škole glume iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Mjesec dana pred izvođenje djela velškog kompozitora Karla Jenkisa "The Armed Man: A Mass For Peace", predstavnici timova su razgovarali o neophodnim završnim umjetničkim i tehničkim segmentima realizacije projekta, kako bi sve proteklo prema planu, te kako bi se publici u Sarajevu i Podgorici priredio jedan nesvakidašnji i poseban umjetnički doživljaj.

Isti dan potpisan je i Protokol o saradnji između JU BKC KS i Udruženja gluhih Kantona Sarajevo.

Protokol, ima za cilj zajedničko djelovanje na realizaciji inkluzivnih teatarskih radionica koje će se održavati u okviru projekta "Glasovi mira".

Protokol su potpisale, Edina Arnautović v.d. direktorica JU BKC KS i Jadranka Sidro, zvanični predstavnik Udruženja gluhih KS.

Uskoro u BKC-u za sve zainteresovane počinje finalnih horskih i orkestarskih proba, te inkluzivnih teatarskih radionica!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije