Poslušajte preslatku pjesmu Princess krofni i hora iz Kine

Fena
Poslušajte preslatku pjesmu Princess krofni i hora iz Kine
Printscreen / Princess krofne

Sarajevski dječiji hor Princess krofne je u saradnji sa udruženjem Bosansko-kinesko prijateljstvo i Wuxi Children Palace Choir iz NR Kine snimio spot Oda radosti povodom 25. godišnjice od uspostave diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine.

Poseban kuriozitet je što su dva hora pjevali Odu radosti na dva jezika. Naime, djeca su pored maternjeg jezika pjevali i na jeziku originala, tako da se finalna verzija spota pjeva na tri jezika: kineskom, bosanskom i njemačkom, saopćeno je iz dječijeg hora Princess krofne.

Oda radosti je završni dio Devete simfonije Ludwiga van Beethovena i predstavlja svjetsku baštinu muzike i univerzalnu poruku važnosti jedinstva ljudskog roda kao načina prevazilaženja teškoća.

Princes krofne - kako djeca tako i odrasli, izuzetno su ponosni na ovu umjetničku saradnju koja na konkretan način doprinosi snaženju kulturnih veza između dvaju država.

Nadaju se će u doglednoj budućnosti imati priliku da se upoznaju i nastave rad sa kineskim vršnjacima iz Wuxija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije