Pogledajte novi biser sarajevskog Baleta: Buđenje

Radiosarajevo.ba
Pogledajte novi biser sarajevskog Baleta: Buđenje
Screenshot / Baletni divertisman Buđenje

Uprkos otežanim okolnostima djelovanja, nedavno je na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu predstavljen novi uradak Baletnog ansambla Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Pod nazivom "Buđenje" sjajni izvođači predstavili su baletni divertisman, za kojeg je muziku skladao mladi sarajevski kompozitor Toni Toplan, a koreografiju uradila Belma Čečo.

Ovaj komad zabilježen je i na videu koji je snimljen u prostorima Narodnog pozorišta Sarajevo.

Podsjetimo, tokom trajanja epidemije COVID-19, članovi baletnog ansambla djelovali su u svojim domovima, a na taj način realizirana je i premijerna predstava My Rose.

Podsjećamo, večeras u Narodnom pozorištu, u 19.30 sati, bit će izvedena komedija Dušana Kovačevića Balkanskih špijun u Sarajevu u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

U predstavi igraju: Izudin Bajrović, Ejla Bavčić, Merima Lepić-Redžepović, Milan Pavlović i Aldin Omerović.

Prema briljantnom tekstu Dušana Kovačevića po kojem je svojevremeno i snimljen kultni film, osamdesetih godina prošlog stoljeća, koji ni dan danas ne gubi na gledanosti jer je prožet tematikom koja je našla put i u današnjem vremenu.

Tu satiru je osjetio i naš slavni reditelj Sulejman Kupusović koji je Špijuna “doveo” u Sarajevo i simbolično odlučio da se premijera odigra 29. novembra na Dan republike nekadašnje Jugoslavije.

Uz poštivanje mjera propisanih od strane Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS će biti ograničen.

Publiku podsjećamo na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije