Pogledajte kako je bilo u Noći teatra

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je bilo u Noći teatra
/ BNP Zenica
Osam gradova u našoj zemlji sa svojim je teatarskim kućama uzelo učešće u ovogodišnjoj međunarodnoj manifestaciji Noć teatra koja se održala u subotu 19. novembra.

"Bilo je divno voziti se po Bosni i Hercegovini taj dan i osjetiti duh teatra. Svi su gradovi - učesnici Noći teatra BiH bili obljepljeni plakatama. Kolege iz teatarskih kuća učesnica ove Manifestacije su nam oduševljeno potvrdili da smo svi bili ujedinjeni oko jednog cilja - razvijanja ljubavi prema pozorištu i pozorišnoj umjetnosti", kaže u izjavi za Radiosarajevo.ba Merima Handanović iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenca koje je i ove godine bilo koordinator Noći teatra.

Ova kuća svojoj je publici ponudila tri programa - dvije predstave i koncert Nene Belana.  U 15 sati je odigrana predstava ''Fejzbukovci'' u režiji Miroljuba Mijatovića, a u 17 sati Drang nach Westen (Prodor na Zapad), u režiji Lajle Kaikčije, a za obje predstave ulaz je bio besplatan.

Ovogodišnju Noć teatra BiH su obilježile i lijepe posjete tetarara iz drugih zemalja, kao i teatarsko-dokumentarističke izložbe koje su svi mogli pratiti na www.bnp.ba. Uspjeli smo taj dan posvetilt teatru, a u budućem peridou ćemo se truditi da nam se sve bh. teatarske kuće pridruže i da budemo apsolutno ujedinjeni u ovoj lijepoj ideji", istaknula je Handanović.

Učesnici Evropske teatarske manifestacije Noć teatra 2016:

  1. Amatersko pozorište "Neretva" Konjic
  2. Dječije pozorište Republike Srpske Banja Luka
  3. Bosansko narodno pozorište Zenica
  4. Sarajevski ratni teatar Sarajevo
  5. Banjalučko studentsko pozorište Banja Luka
  6. Narodno pozorišteTuzla
  7. Kulturno-sportski centar Kakanj
  8. Centar za kulturu općine Travnik
  9. Srđan Vukadinović
  10. Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka
  11. Gradski teatar Srebrenik
  12. Nevid teatar Banja Luka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije