Pogledajte izložbu skulptura Marka Frančeševića

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte izložbu skulptura Marka Frančeševića
Oficijelni vizual / Najava izložbe Marka Frančeševića u galeriji Collegium Artisticum

U galeriji Collegium artisticum večeras u 19,00 sati otvorit će se izložba skulptura umjetnika Marka Frančeševića, dobitnika prestižne nagrade “Roman Petrović“ za najbolje likovno ostvarenje u 2019. godini. 

Ovo je četvrta umjetnikova samostalna izložba, a moći će se pogledati do 3. avgusta, u terminu od 10,00 do 18,00 sati od ponedjeljka do petka). 

Marko Frančešević je rođen 1992. u Sarajevu, gdje se školovao u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti i na Akademiji likovnih umjetnosti. Magistrirao je na Odsjeku za kiparstvo u klasi profesora Mirsada Šehića 2016. godine.

Po završetku obrazovanja radio je u Federalnom zavodu za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti na Odsjeku kiparstvo te u Narodnom pozorištu Sarajevo na izradi scenografija. Kroz svoje likovno djelovanje bavi se modernom skulpturom, koja je veoma bliska pojmu današnjeg američkog pop arta. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 2016. godine, te od tada redovno sudjeluje na svim godišnjim izložbama koje organizira ULUBiH. Trenutno živi u Sarajevu gdje se aktivno bavi skulpturom.

Izložba u galeriji Collegium artisticum je do sada najveća i najreprezentativnija njegova izložba na kojoj će biti predstavljeno oko stotinu skulptura.

Najava izložbe Marka Frančeševića u galeriji Collegium Artisticum - undefined

Oficijelni vizual: Najava izložbe Marka Frančeševića u galeriji Collegium Artisticum

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije