Počasno Srce Sarajeva uručeno palestinskom reditelju Eliji Suleimanu

3
Radiosarajevo.ba
Počasno Srce Sarajeva uručeno palestinskom reditelju Eliji Suleimanu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Počasno Srce Sarajeva uručeno palestinskom reditelju Eliji Suleimanu

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu u petak uvečer, 16. augusta, počeo je 30. Sarajevo Film Festival (SFF).

Najveća regionalna filmska smotra i ovaj put slila je u glavni grad Bosne i Hercegovine nebrojene poštovaoce sedme umjetnosti, filmske autore iz zemalja regije i svijeta, koji će narednih dana uživati ne samo u filmskim ostvarenjima, već i brojnim pratećim dešavanjima.

Ovogodišnje festivalsko izdanje donosi veliki broj filmova, od kojih će u okviru Takmičarskog programa biti prikazano osam dugometražnih igranih filmova, 17 dugometražnih dokumentarnih filmova, pet kratkih igranih, devet kratkih dokumentarnih filmova i 11 studentskih filmova.

Neotkrivena oaza Bosne i Hercegovine: Raj za avanturiste i ljubitelje prirodne ljepote

Neotkrivena oaza Bosne i Hercegovine: Raj za avanturiste i ljubitelje prirodne ljepote

Čast da otvori Sarajevo Film Festival pripala je filmu bh. reditelja Danisa Tanovića Nakon ljeta, komičnoj drami o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje porodičnog nasljedstva.

Prije premijere filma, palestinskom reditelju Eliji Suleimanu uručeno je Počasno Srce Sarajeva.

Sarajevo Film Festival odao je počast palestinskom u znak priznanja za njegov izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

"Srca nikad nema dovoljno. Trenutak u kojem se sada nalazimo, zahtijeva što više ovakvih trenutaka, da dijelimo srca i ljubav jedni s drugima", poručio je Suleimani i doboio veliki aplauz.

Prije same projekcije Tanovićevog filma, tradicionalno je održana ceremonija otvaranja, koju je voditi glumica Maja Izetbegović, a gdje je bila i ekipa portala Radiosarajevo.ba.

U našoj fotogaleriji pogledajte šta je naša ekipa snimila prije projekcije filma na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije