Po uzoru na kolege iz svijeta: Iz Zemaljskog muzeja pokrenuli zanimljiv izazov

Radiosarajevo.ba
Po uzoru na kolege iz svijeta: Iz Zemaljskog muzeja pokrenuli zanimljiv izazov
Radiosarajevo.ba / Zemaljski muzej BIH

Tokom vanredne situacije koja se trenutno dešava u cijelom svijetu, između ostalog, zatvoriti vrata Zemaljskog muzeja BiH nije predstavljalo jednostavan zadatak, poručili su iz ove institucije. 

U želji da održe kontakt sa svojom publikom i da ne izgube konekciju sa promoviranjem i vrednovanjem kulturno-historijskog naslijeđa, putem muzejskih profila na društvenim mrežama svakodnevno nastoje tu vezu održati.

"Po uzoru na svjetske muzeje i ZMBiH također se želi upustiti u izazov sa svojom publikom i pokušati animirati sve posjetioce, simpatizere, kolege i prijatelje muzeja. Naime donosimo vam nekoliko arhivskih fotografija fotografa Františeka Topiča (1885-1919.) koje su publikovane 2017. godine u monografiji pod nazivom “Između dvije imperije”. Vaš zadatak je da iskoristite vrijeme u svojim domovima na način da pokušate imitirati neke od likova sa fotografije. Računajući na vašu maštu i kreativnost očekujemo da svoje fotografije, na kojima ste preurušeni u ličnosti koje su živjele između dva carstva, pošaljete u inbox Facebook ili Instagram profila ZMBiH", poručili su iz Zemlajskog muzeja.

Kako bi olakšali zadatak i isti učinli edukativnim i zanimljivim opis fotografija može se pratiti u narednim danima na njihovom Facebook storyju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije