Pedesetogodišnje putovanje kroz bh. pop-rok s Amirom Misirlićem

Radiosarajevo.ba
Pedesetogodišnje putovanje kroz bh. pop-rok s Amirom Misirlićem

U subotu, 14. oktobra s početkom u 13 sati, sarajevska Magaza će ugostiti Amira Misirlića, čovjeka kojeg nazivaju neumornim hroničarem zbivanja na pop-rok sceni Bosne i Hercegovine i novinarom koji je zaslužan što su mnoge pojave i akteri bogatog muzičkog života naše zemlje ostali dokumentirani.

Povod druženja je promocija i potpisivanje njegove najnovije knjige pod nazivom 50 godina bosanskohercegovačkog pop-roka, kojom je Misirlić dao značajan doprinos istraživanju razvoja ovog muzičkog žanra na prostoru Bosne i Hercegovine.

Knjiga predstavlja, do sada, najcjelovitiji prikaz rasta i razvoja popularne muzike na području naše države u posljednjih pet decenija i kao takva može poslužiti i onima koji profesionalno prate muzičku scenu, ali i kao zgodan priručnik s mnoštvom relevatnih informacija i dobrim dijelom do sada nepoznatih detalja.

Ukratko, riječ je o izdanju koje svakako treba naći svoje mjesto u kućnoj biblioteci svih ljubitelja bosanskohercegovačkog pop-roka, ali sigurno je i da je to knjiga koja može predstavljati reprezentativan i luksuzan poklon koji priča priču o značajnom periodu muzičkog života Bosne i Hercegovine

Oktobar važi za mjesec knjige i Magaza sve knjigoljupce i muzikofile, ali i one radoznale, pozivaju na druženje s Amirom Misirlićem, čovjekom koji slovi za “živu enciklopediju” bh. pop-roka.

Druženje je zakazano u subotu 14. oktobra u Magazi, u srcu Baščaršije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije