'Pas, ogledalo i porodični portret': Posjetite izložbu Denisa Haračića u galeriji Manifesto

0
Radiosarajevo.ba
'Pas, ogledalo i porodični portret': Posjetite izložbu Denisa Haračića u galeriji Manifesto
Foto: Privatni album / Izložba Denisa Haračića

U Galeriji savremenih umjetnosti Manifesto sinoć je otvorena samostalna izložbe vizualnog umjetnika Denisa Haračića pod nazivom 'Pas, ogledalo i porodični portret'. Preko stotinu posjetitelja imalo je priliku pogledati preko 50 radova koji do sada nisu izlagani. 

Postavkom 'Pas, ogledalo i porodični portret', Haračić se publici predstavlja u drugačijem svjetlu – kao grafičar, slikar i mladi čovjek zagledan u najintimnije dijelove svog bića. Prikazujući različite forme autoportreta, Haračić poziva i posmatrače da zarone u dubine vlastitog postojanja.

Koristeći se medijem slikarstva i medijem grafike, umjetnik se apstrahiranim formama poigrava sa mogućnostima predstavljanja vlastitog identiteta, dovodeći u pitanje motiv autoportreta kao doslovnog odraza. 

Bravo, Zmaju: Haris Tabaković zabio novi gol u Njemačkoj

Bravo, Zmaju: Haris Tabaković zabio novi gol u Njemačkoj

Denis Haračić i Amer Hadžić pozivaju vas na izložbu 'Grad'

Denis Haračić i Amer Hadžić pozivaju vas na izložbu 'Grad'

Ovom izložbom Galerija Manifesto započela je svoj izložbeni program za 2023. godinu, a samostalnim predstavljanjem umjetnika Denisa Haračića najavljuje svoju posvećenost prezentaciji i afirmaciji mladih bosanskohercegovačkih umjetnica i umjetnika. Realizaciju ove izložbe podržalo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo. 

Galerija Manifesto u okviru pratećeg programa izložbe organizuje i niz događaja. Tako će se 28. januara u 18 sati održati radionica monotipije sa Denisom Haračićem. Kustosko vođenje održat će se 04. februara s početkom u 19 sati, dok će se razgovor sa umjetnikom održati 11. februara u 13 sati. 

Svi zainteresovani izložbu mogu posjetiti od utorka do subote u periodu od 12 do 20 sati, te nedjeljom od 12 do 14 sati . Izložba je otvorena do 14. februara 2023. godine.

 

Izložba Denisa Haračića
Foto: Privatni album: Izložba Denisa Haračića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije