'Panonica na zrnu soli': Dino Mustafić pobjednik Green Montenegro Festivala za film o Tuzli

0
Radiosarajevo.ba
'Panonica na zrnu soli': Dino Mustafić pobjednik Green Montenegro Festivala za film o Tuzli
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Dino Mustafić

Režiser Dino Mustafić je osvojio prvu nagradu na Green Montenegro International Film Fest-u sa dokumentarnim filmom Panonica na zrnu solu, i to u kategoriji najboljih promotivno-turističkih filmova. Ovo Mustafićevo ostvarenje predstavlja fenomen Panonskih jezera u Tuzli, koja su ovaj nekada industrijski grad, pretvorila u turističku atrakciju brojnih turista iz svih krajeva svijeta.

“Bilo mi je zadovoljstvo raditi na filmu jer je malo projekata u postratnoj BiH kojima se mi možemo podičiti regionalno i internacionalno. Malo je sredina, gradskih, urbanih koje se, također, mogu pohvaliti da su u dekadama nakon rata, nastavile ići progresivnim tokom”, istakao je Mustafić prilikom premijere filma u Tuzli.

Na jubilarnom desetom izdanju festivala koji je trajao od 2. do 4. augusta, na lokalitetu Nacionalnog parka Durmitor koji je se nalazi na UNESCO listi za zaštitu, prikazano je 39 filmova iz čak 28 država.

Ambasada SAD u BiH: Znamo gdje su naše pare, RS smo pomogli sa 638 miliona dolara

Ambasada SAD u BiH: Znamo gdje su naše pare, RS smo pomogli sa 638 miliona dolara

Festival promoviše kinematografiju koja je okrenuta ka ekologiji i društvenim fenomenima koji su direktno povezani za čovjekom životnom okolinom, a pozicioniran je među 40 najeminentnijih festivala ove vrste u cijelom svijetu. Festival je edukativnog, nekomercijalnog i takmičarskog karaktera, a nagrade se dodijeljuju u kategorijama ekologije, ekologija duše, promo-turistički filmovi i studentski filmovi.

Nagrada
Radiosarajevo.ba: Nagrada

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije