Panel diskusijom koju je vodio Ademir Fazlagić završeno sedmo izdanje Pop Art Festivala

0
N. Ć.
Panel diskusijom koju je vodio Ademir Fazlagić završeno sedmo izdanje Pop Art Festivala
Foto: Facebook / Panel diskusija

Ovogodišnje, sedmo izdanje Pop Art Festivala u organizaciji Udruženja "Pogon", otvoreno je 18. septembra samostalnom izložbom radova "Cybernapse" umjetnika Adisa Kutkuta Billaina u Galeriji Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Prethodnih dana, brojni posjetioci imali su priliku pogledati različita djela poput crteža, skulptura i instalacija, a autori su upoznavali publiku sa narativima i konceptima koje u svojim praksama redovno problematiziraju.

Adis Kutkut Billain, u javnost poznatiji kao muzički producent, pored toga je i animator te likovni umjetnik, a projekcija njegovog filma Fugitive, održana je jučer, 22. septembra. Vjerujemo da je publika uživala, a Adisu upućujemo iskrene čestitke. 

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

A danas, 23. septembra, šestog i ujedno posljednjeg dana, Pop Art Festival obilježila je i zaključila tema "Umjetnost u video igrama".

Zaljubljenici video igara i umjetnosti u njima, imali su priliku prisustvovati masterclassu koji je vodio Ademir Fazlagić, VFX umjetnik Mad Head Games.

Od 17.00 sati, posjetioci su se nastavili družiti na panel diskusiji, čiji je moderator bio Adis Kutkut Billain, a pored njega, ekipi su se pridružili animatorica Nejira Kadrić, i konceptualni umjetnik Amir Ćatić.

Panel diskusijom ujedno je i završeno sedmo izdanje Pop Art Festivala. 

Izložba
Foto: Facebook: Izložba "Novi talasi 2"

Podsjetimo, Pop Art Festival i ove godine je kreirao prostor za promociju umjetnika i umjetnica mlađe generacije, te je tako u sklopu centralnog programa predstavio i kolektivnu izložbu mladih umjetnica i umjetnika odabranih otvorenim pozivom "Novi talasi 2", koja se održala 21. septembra u Atrijumu BKC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije