Ovacijama ispraćen balet "Oni" Narodnog pozorišta Beograd

Radiosarajevo.ba
Ovacijama ispraćen balet "Oni" Narodnog pozorišta Beograd
Sinoć na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, ovacijama su ispraćeni prvaci i solisti Baleta Narodnog pozorišta Beograd, koji su izveli balet "Oni" koreografa Đorđa Makarevića.

Balet Oni dobio je prestižnu nagradu "Terpsihora" za najbolju režiju i koreografiju, kao i nagradu "Belgrade Edit Culture" za najbolju savremenu predstavu.

Balet "Oni" gostovao je i na prestižnom "13tom Beogradskom Festivalu Igre" predstavljajući Beograd i Srbiju, rame uz rame sa najvećim baletskim produkcijama i koreografima iz svijeta.

Takođe pozvana je i na velike i značajne festivale u Meksiku, a sinoć je publika imala mogućnost da vidi ovu sjajnu predstavu u okviru festivala Sarajevska zima, čiji je dolazak omogućio je Savjet za regionalnu saradnju ( Regional Cooperation Council - RCC).

Untitled Project 2.jpg - undefined

Jedna naizgled mirna i povučena porodica, svojim žrtvama, načinila je da najmanje 15 mladih djevojaka na surov način, izgube svoje nevine živote. Isprepletena istinita životna priča, prožeta različitim emocijama, apsolutno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Bilo je fascinantno vidjeti kako je mladi koreograf Đorđe Makarević uspio ovako ozbiljnu i kompleksnu isitinitu priču postaviti na scenu i publiku vješto uvesti tako duboku u predstavu, da osjete i prožive emociju koju su doživjele žrtve pomenute priče.

"Primajući misao zla, primamo samoga demona u tijelo... zlo nije vidljivo, mi mu dajemo tijelo da bude vidljivo“, rekao je autor Đorđe Marković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije