Otvorena izložba 'Odsutnost' Gordane Anđelić-Galić

Fena
Otvorena izložba 'Odsutnost' Gordane Anđelić-Galić
Izložba "Odsutnost" Gordane Anđelić-Galić, savremene bosanskohercegovačke umjetnice, otvorena je u sarajevskoj galeriji Duplex/100m2.

Nakon što se u februaru ove godine u istoj galeriji predstavila samostalnom izložbom „I had a Dream...“, koji je bio svojevrsni hommage Kazimiru Maljeviču, Gordana Anđelić-Galić je ovaj put izložila recentne crteže i videoprojekciju performansa „Dome, slatki dome...“. 

Anđelić-Galić posljednjih 25 godina aktivno izlaže u BiH, Evropi i širom svijeta i već dva puta je predstavljala BiH na Bijenalu u Veneciji ali, nažalost, oba puta na poziv iz drugih zemalja - Italije i Južne Koreje.

"Već sam razmišljala o 'odsutnosti' kad sam radila projekt 'I had a Dream…', ali zapravo to traje puno duže, kad bolje razmislim. Tragovi onoga što ja sada radim su vidljivi u djelima koja datiraju od prije deset godina, čak i duže. Iz tog razloga u ovu izložbu sam uključila jedno starije djelo koje možda predstavlja polaznu tačku za Odsutnost", kaže autorica.

Zainteresirani izložbu mogu pogledati do 26. oktobra svakim radnim danom od 14 do 19 sati, osim nedjelje i ponedjeljka, u galeriji Duplex/100m2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije