Od ponedjeljka do petka Zemaljski muzej posvećen djeci

Radiosarajevo.ba
Od ponedjeljka do petka Zemaljski muzej posvećen djeci
Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine ove godine učestvuje u manifestaciji „Dječija nedjelja“ u organizaciji Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

Zvanično otvorenje Dječje nedjelje u Zemaljskom muzeju održat će se u ponedjeljak, 3. oktobra, u 14:30 sati, a u 15 sati slijede radionice „Tradicionalne dječije igre“ i „Glinene majstorije“.

Od utorka do četvrtka s početkom u 12 sati, na programu je radionica „Mi smo arheolozi“.

Radionica „Tkati i vesti je lako, saznajmo kako“ odvijat će se u utorak s početkom u 14 sati i petak s početkom u 13 sati, a u petak u 14:30 sati je na programu još jedna radionica „Glinene majstorije“. 

Također, kustosi Zemaljskog muzeja Samir Avdić i Ernis Šljivo posjetit će udaljenije škole Kantona Sarajevo, s ciljem približavanja muzejske djelatnosti učenicima ovih škola. U okviru radionice „Putujući muzej-dodirni etnologiju“ učenici osnovnih škola 9. maj iz Pazarića, 6. mart iz Hadžića, Đulistan iz Ilijaša i Zaim Kolar iz Dejčića imat će priliku da se na interaktivan način upoznaju s aktivnostima i kolekcijama Zemaljskog muzeja BiH.

Srednjoškolci će imati priliku poslušati predavanje „U svijetu gljiva“ koje će u Botaničkoj bašti voditi kustos Odjeljenja za prirodne nauke Anis Hasanbegović.

Učešće na svim radionicama je besplatno, a osvježenje obezbjeđuju Ella i Sinalco Bosna i Hercegovina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije